Stichting Vrienden van Zorgspectrum Het Zand

Van een rondje fietsen door het dorp tot boontjes kweken in de moestuin. Geluk zit ‘m in de kleine dingen. Wilt u de bewoners van Zorgspectrum Het Zand een glimlach op hun gezicht bezorgen? Doe dan een donatie aan de Stichting Vrienden van Zorgspectrum Het Zand.

Wat doet de stichting?

De Stichting Vrienden van Zorgspectrum Het Zand werft en beheert donaties van mensen met hart voor Zorgspectrum Het Zand. We zijn onafhankelijk en willen dat uw donatie zo goed mogelijk terechtkomt. Daarom steunen we initiatieven die bijdragen aan het welzijn van bewoners. Deze initiatieven passen niet binnen het reguliere budget, maar zijn wel heel belangrijk: ze bieden de extra’s waar bewoners blij van worden. Denk aan een fietslabyrint, een mooie tuin of een gezellige bootreis. Meer informatie over onze stichting, zoals de doelstelling en het beloningsbeleid, vindt u in ons beleidsplan 2019-2022. De statuten vindt u hier.

Bestuur:

 • Voorzitter: de heer B. Bouwer 
 • Secretaris: mevrouw N. Jacobs
 • Penningmeester: de heer H. Pruim
 • Algemeen lid: de heer K. Veerman
 • Algemeen lid: de heer D.W. van Biesen

Vacature

Momenteel is er een vacature voor de functie van secretaris. Interesse? Lees hier meer.

Donatie doen?

U kunt een donatie doen door een bedrag over te maken naar NL78 RABO 0325 495246 onder vermelding van ‘Stichting Vrienden van Zorgspectrum Het Zand’. Het is eventueel mogelijk om hierbij een specifieke locatie of een bepaald project aan te geven. De Stichting Vrienden van Zorgspectrum Het Zand heeft een ANBI-status, wat betekent dat u uw donatie kunt aftrekken van de belasting.

Vaststaat dat u met uw donatie net dat beetje meer mogelijk maakt. En ervoor zorgt dat bewoners elke ochtend zin hebben om aan een nieuwe dag te beginnen.

Gerealiseerd in 2018

In 2018 hebben we de onderstaande projecten financieel ondersteund. De jaarrekening 2018 vindt u hier:

 • Aanschaf van vier Qwiek.Up-apparaten voor Zandhove, De Berghorst, De Hulstkampen en Het Weijtendaal: met deze mobiele projectoren kunnen we van elke ruimte een snoezel-, belevings- of ontspanningsruimte maken.
 • Beschildering van een parkbank voor elke locatie: onder begeleiding van een kunstenares hebben bewoners, naasten, medewerkers en vrijwilligers een prachtige bank voor in de tuin beschilderd.
 • Aanschaf van een Fietslabyrint voor Het Weijtendaal: met dit Fietslabyrint kunnen bewoners virtuele fietstochten maken en onderweg een eigen route kiezen.
 • Aanbreng van deurstickers op twee afdelingen van Zandhove: stickers van landschappen, dieren, de Peperbus en de Sassenpoort zorgen ervoor dat bewoners zich, ondanks de dichte deuren, niet opgesloten voelen.
 • Aanschaf van een belevingsoverall: met dit overall kunnen medewerkers medische handelingen oefenen, maar ook zelf ervaren hoe het is om ze te ondergaan. Zo ontstaat er meer begrip.
 • Plaatsing van hordeuren bij Hospice Lotus: dankzij de hordeuren kunnen gasten zorgeloos genieten van de buitenlucht.

Aanvraag indienen?

Een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning? Neem dan contact op met de teamcoördinator of de coördinator Vrijwilligerswerk en Dagbesteding van de betreffende locatie.

Gegevens

Stichting Vrienden van Zorgspectrum Het Zand
Postbus 40182, 8004 DD Zwolle
Hollewandsweg 17, 8014 BE Zwolle
KvK-nummer: 41024826
RSIN-nummer: 8014.92.592