Maatwerk Het Zand wil voor een betaalbare prijs uw kleding aanpassen. Door bijvoorbeeld een blouse aan de achterkant van klittenband te voorzien, zodat het aantrekken veel makkelijker kan geschieden. Of een jas geschikt te maken als rolstoeljas, of bijvoorbeeld een broekknoop te vervangen voor klittenband. Er is een heleboel mogelijk.

Afdeling fysiotherapie en ergotherapie van Zorgspectrum Het Zand hebben “de pakarm” ontwikkeld. “De pakarm” geeft cliënten de ruimte om houvast en veiligheid te ervaren en geeft de medewerker bescherming. De zorgmedewerker doet de gewatteerde huls om de eigen onderarm bij de verzorging van cliënten. De cliënten kunnen dit grijpen en hebben “houvast”, zonder de medewerker pijn te doen. Het produkt is inmiddels zo’n succes, dat andere zorginstellingen ze ook bestellen. De productie en de bestellingen van dit product wordt door It-Fits verzorgd.

Iedere donderdagmiddag tussen 14:00 – 16:00 kunt u zich melden bij de Ergotherapiekeuken van locatie Zandhove. Daar zullen onze medewerkers u verder helpen, wordt er gekeken naar oplossingen en kunt u de kosten opvragen. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met maatwerk@hetzand.nl of via de afdeling Ergotherapie 038 468 7763.