Maatschappelijk Werkende

De organisatie

Stichting Zorgspectrum Het Zand is een middelgrote zorgorganisatie, die op zes locaties in de regio Zwolle zorg biedt aan jonge en oudere verpleeghuiscliënten met een (hoog) complexe zorgvraag.

Het team

Samen met je collega Maatschappelijk Werkende ben je onderdeel van het Kennis- en Behandelcentrum. Het Psychosociale team bestaat uit (GZ)-Psychologen, Muziektherapeuten, Maatschappelijk werkenden en Geestelijk Verzorgers. Wij staan voor kwaliteit van leven voor de cliënt.

Binnen de afdeling wordt multidisciplinair samengewerkt. Dit betekent dat je goed kunt samenwerken en kunt uitleggen waar je vak voor staat.

Wat bied jij?

Als Maatschappelijk Werkende begeleid en behandel je cliënten bij complexe hulpvragen en hun mantelzorgers die samenhangen met verblijf, opnames, doorplaatsing en ontslag. In die hoedanigheid ben je aanspreekpunt voor individuele problemen en vragen op maatschappelijk en psychosociaal gebied. Je werkt met verschillende doelgroepen waaronder psychogeriatrie, NAH, revalidatie en gerontopsychiatrie. Hierbij werk je nauw samen met zorgteams en behandelaren en lever je een bijdrage aan de zorgleefplannen van de cliënt op de psychsociale dimensie. Tevens ben je bekend met de ontwikkelingen binnen de sector en heb je kennis van de sociale kaart. Daarnaast wordt je gevraagd om mee te denken in werkgroepen en lever je een bijdrage aan beleid gerelateerd aan maatschappelijk werk.

Wij zoeken een collega die:

 • Beschikt over een HBO opleiding Social Work.
 • Affiniteit en bij voorkeur ervaring heeft met revalidatiezorg en verpleeghuiszorg.
 • Kennis heeft van de ouder wordende mens, Niet Aangeboren Hersenletsel en psychogeriatrische ziektebeelden.
 • Zelfstandig kan werken en over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikt.
 • In bezit is van een rijbewijs en een eigen auto aangezien je zult werken op de verschillende locaties van Zorgspectrum Het Zand.
 • Kennis en ervaring heeft op gebied van systeemgericht werken en groepswerk. 
 • Je bent te omschrijven als een persoon met een stimulerende persoonlijkheid met overtuigingskracht en het nodige relativeringsvermogen. Je vindt het leuk om out of the box te denken, bent stressbestendig, flexibel en hebt humor.

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een enthousiast team, waarin met passie wordt gewerkt. Daarnaast bieden wij jou:

 • Een veelzijdige uitdagende positie in een groeiende organisatie.
 • Een contract voor bepaalde tijd van een jaar. Uitzicht op verlenging naar contract voor onbepaalde tijd.
 • Een dienstverband van 12-20 uur per week, met een voorkeur voor 20 uur.
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO VVT. Salariëring vindt plaats in FWG functiegroep 55 (maximaal          € 4.021,18 per maand op fulltime basis).

Hoe de sollicitatieprocedure verloopt

Stap 1. Heb je vragen?

Wil je graag meer informatie over de vacature of wat specifieke vragen stellen neem dan gerust contact op met Wilma van Vemde via w.vanvemde@hetzand.nl (maatschappelijk werkende) Bellen kan op de ochtend van 5, 14, 19, 20, en 28 februari tussen 09.00-10.00 uur op telefoonnummer 038-468 76 85. Of bel Antoinette Krot (maatschappelijk werkende) in de week van 24-28 februari.
Ook is het mogelijk een terugbelverzoek achter te laten.

Stap 2. Heb je interesse?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van de vacature, en heb je het gevoel dat wij bij elkaar passen? Stuur je sollicitatiebrief en cv dan vóór 28 februari a.s. via de knop 'Direct solliciteren'. Wij beoordelen de binnengekomen reacties en laten zo spoedig mogelijk wat van ons horen.

De gesprekken zullen plaats vinden op vrijdag 6 maart 2020.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stap 3. Het vervolg

Na de beoordeling van de reacties ontvangen alle sollicitanten bericht over het resultaat van de selectie. Kandidaten die worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek horen van ons welke dag het sollicitatiegesprek plaats vindt en met wie zij het gesprek hebben. Na de sollicitatiegesprekken word je gebeld en hoor je of je wel of niet bent aangenomen of dat er mogelijk nog een vervolggesprek zal plaats vinden.

Stap 4. Je komt in dienst

Wij plannen een arbeidsvoorwaardengesprek in waarin we afspraken maken over jouw aanstelling. Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) moet je bij elke nieuwe werkgever in de zorg inleveren, dus ook bij ons. De kosten hiervan krijg je uiteraard van ons vergoed. De aanvraag van de VOG wordt door ons opgestart. Je ontvangt via de mail een bericht om de aanvraag af te ronden.

Specificaties

 • Medewerker
 • Zorgspectrum Het Zand
 • 12 - 20 uur
 • Vacaturenummer: 20-09
 • Type werk: Ondersteunende diensten
 • Dienstverband: Parttime
 • Contracttype: Bepaalde tijd
 • Zorgvorm(en): Kennis- en behandelcentrum
Direct solliciteren