Leerling Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg

De organisatie
Stichting Zorgspectrum Het Zand is een middelgrote zorgorganisatie, die op zes locaties in de regio Zwolle zorg biedt aan ouderen en (jonge) verpleeghuiscliënten met een eenvoudige t/m complexe zorgvraag.

De opleiding
De opleiding duurt, afhankelijk van je vooropleiding, 2 tot 2,5 jaar en je sluit de opleiding af met twee diploma’s (niveau 3).
Tijdens de opleiding leer je niet alleen om verantwoording te dragen voor de lichamelijke verzorging, maar ook om de leefomgeving in balans te brengen met de wensen en mogelijkheden van de cliënt. Dat laatste houdt in dat je ook zorgt voor een zinvolle dagbesteding. Je krijgt tijdens de opleiding beroepsgerichte vakken uit zowel de opleiding Verzorgende IG als Maatschappelijke Zorg.
De BBL opleiding start per september 2019.

Doelgroepen
Binnen Het Zand wordt gewerkt met het woonzorgconcept de leefmilieus. Naast ouderenzorg neemt de zorg voor de jongere cliënt een steeds grotere plaats in. Dat houdt onder meer in, zorg voor cliënten met niet aangeboren hersenletsel, revalidatie, palliatieve zorg, gerontopsychiatrie en psychogeriatrie.
Doordat wij als organisatie beschikken over een diversiteit aan doelgroepen word je als leerling VIG/MZ breed opgeleid en ben je overal inzetbaar.

Wat bied jij?

Jij brengt graag een lach op het gezicht van de cliënt en je bent ervan overtuigd dat de cliënt degene is voor wie jij er bent!

Je beschikt over een VMBO-diploma (minimaal kader), MBO diploma of vergelijkbaar. Je vindt het fijn om zowel zelfstandig als in teamverband te werken en hebt een flexibele werkinstelling. Het afnemen van een capaciteitentest kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) moet je bij elke nieuwe werkgever in de zorg inleveren, dus ook bij ons. De kosten hiervan krijg je uiteraard van ons vergoed.

Wat bieden wij?

Tijdens de opleiding krijg je een leer-/beroepspraktijkovereenkomst voor minimaal 28 en maximaal 32 uur per week, incl. 8 schooluren. Na diplomering heb je een baangarantie in de functie van Verzorgende IG.
Het salaris voor de leerling Verzorgende IG / Maatschappelijk Zorg is conform de cao. Als het wettelijk minimumloon hoger ligt dan de vermelde bedragen, dan geldt het minimumloon.

Tevens bieden wij de mogelijkheid om, voordat je start met de opleiding, al aan de slag te gaan in de functie van Aspirant Leerling. Op deze manier maak je alvast kennis met de organisatie en de cliënten.

Naast natuurlijk een fijne werkomgeving hebben we bij ons échte aandacht voor elkaar en hoort bij elke ontmoeting een begroeting. We staan open voor jouw frisse ideeën en je mag je eigen regie pakken.  Naast respect en betrouwbaarheid is humor het fundament van onze dagelijkse werkzaamheden. En er is nog meer, namelijk de mogelijkheid om deel te nemen aan onze collectieve Zorgverzekering wat je voordelen oplevert op het gebied van premies en gratis diensten.

Hoe de sollicitatieprocedure verloopt

Stap 1. Hebt u vragen?

Wil je graag wat specifieke vragen stellen of gewoon even iemand spreken die hier al werkt om ervaringen te delen, bel dan gerust één van onze praktijkopleiders Dicky van der Weerd of Breggette Baas, tel. 038-4677519 of per mail opleiding@hetzand.nl.

Stap 2. Hebt u interesse?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van de vacature, en heb je het gevoel dat wij bij elkaar passen? Stuur dan voor 1 maart a.s. via de knop 'Direct solliciteren'. Wij beoordelen de binnengekomen reacties en laten binnen 3 weken wat van ons horen.

Stap 3. Het vervolg

Na de beoordeling van de reacties ontvangen alle sollicitanten bericht over het resultaat van de selectie. Kandidaten die worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek horen van ons welke dag het sollicitatiegesprek plaats vindt en met wie zij het gesprek hebben. Na de sollicitatiegesprekken word je gebeld en hoor je of je wel of niet bent aangenomen of dat er mogelijk nog een vervolggesprek zal plaats vinden.

Stap 4. U komt in dienst

Wij plannen een arbeidsvoorwaardengesprek in waarin we afspraken maken over jouw aanstelling. Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) moet je bij elke nieuwe werkgever in de zorg inleveren, dus ook bij ons. De kosten hiervan krijg je uiteraard van ons vergoed. De aanvraag van de VOG wordt door ons opgestart. Je ontvangt via de mail een bericht om de aanvraag af te ronden.

Specificaties

  • Leerling
  • Zorgspectrum Het Zand
  • MBO
  • Vacaturenummer: 19-09
  • Type werk: -
  • Dienstverband: Parttime
  • Contracttype: Onbepaalde tijd
  • Zorgvorm(en): -
Direct solliciteren