Zorgconsulent

De locaties
Zorgspectrum Het Zand heeft verpleeghuizen voor zowel jong, als oud. Daarnaast hebben wij zelfstandige woonappartementen, een revalidatieafdeling en een hospice. Wij hebben zes prachtige locaties in Zwolle, Wijhe, Heino, Nieuwleusen en Staphorst. Allemaal op sfeervolle plekken met hun eigen charme. Wij streven naar het toevoegen van kwaliteit aan het leven met en voor onze cliënten, ondanks hun leeftijd, psycho-geriatrische problematiek, niet aangeboren hersenletsel en/of ingrijpende revalidatie.

Het team
Je maakt deel uit van het team Zorgverkoop. Dit team bestaat uit de Zorgverkoper, de medewerkers Zorgadministratie en de Zorgconsulenten. In deze driehoek werken jullie samen aan de optimale ondersteuning van ons primaire proces: het leveren van zorg aan onze cliënten.
Dit team is de schakel tussen cliënten, zorgcollega’s, de zorgverzekeraars, het zorgkantoor, de gemeente en de financiële administratie.

Wat bied jij?

Als Zorgconsulent informeer je cliënten en hun mantelzorgers/verwanten enthousiast en overtuigend over alle facetten van het wonen binnen Zorgspectrum Het Zand. Je begeleidt het gehele proces rondom de in-, door- en uitstroom van de cliënten en hun mantelzorgers/verwanten op het gebied van indicatiestelling, inventarisatie van (zorg)wensen en financiering, overeenkomsten, informatieoverdracht van andere zorgaanbieders en mogelijkheden rondom service en dienstverlening. Je houdt hierbij vanzelfsprekend rekening met de urgentie van de zorgvraag en je handelt conform vigerende richtlijnen en protocollen.

Je hebt een HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld op het gebied van verpleegkunde, maatschappelijk werk of toegepaste gerontologie. Kennis van indicatiestelling en financiering in de zorg is van belang (WMO, WLZ en ZVW), evenals kennis van het regionale zorglandschap en de samenwerkingsverbanden. Je werkt graag zelfstandig in een team en beschikt over tact en inlevingsvermogen. Je hebt een cliëntgerichte houding en goede contactuele eigenschappen. Om alle belangen te kunnen wegen, kun je overstijgend denken en beschik je over analytisch vermogen.
Je bent flexibel en in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wat bieden wij?

Wij bieden een leuke, uitdagende baan in een groeiend team voor 24-32 uur per week voor de duur van een jaar met de intentie tot omzetting naar onbepaalde tijd. Het salaris is gebaseerd op FWG functiegroep 50 en bedraagt (maximaal) € 3.582,26 bruto per maand (op fulltime basis).
Ook krijg je een eindejaarsuitkering van 7,4% en een reiskostenvergoeding conform CAO VVT.

Naast een fijne werkomgeving, hebben wij bij ons aandacht voor elkaar en hoort bij elke ontmoeting een begroeting. Wij staan open voor jouw frisse ideeën en je mag je eigen regie pakken. Naast respect en vertrouwen, is humor het fundament van onze dagelijkse werkzaamheden. En er is nog meer, namelijk de mogelijkheid om deel te nemen aan onze collectieve zorgverzekering, wat je voordelen oplevert op het gebied van premie en gratis diensten. Je kunt bij ons vanzelfsprekend de benodigde opleidingen volgen en wij stellen je in de gelegenheid de balans werk-privé actief te bewaken.

Hoe de sollicitatieprocedure verloopt

Stap 1. Hebt u vragen?

Bel dan gerust onze collega Maaike van den Brink (Zorgconsulent), tel. 06-28374256 of Helma van Maanen (Zorgverkoper), tel. 06-12116688.

Stap 2. Hebt u interesse?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van de vacature, en heb je het gevoel dat wij bij elkaar passen? Stuur dan voor 19 maart a.s. via de knop 'Direct solliciteren'. Wij beoordelen de binnengekomen reacties en laten zo spoedig mogelijk wat van ons horen.

De selectiegesprekken zijn gepland op maandag 25 en dinsdag 26 maart a.s.

Stap 3. Het vervolg

Na de beoordeling van de reacties ontvangen alle sollicitanten bericht over het resultaat van de selectie. Kandidaten die worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek horen van ons welke dag het sollicitatiegesprek plaats vindt en met wie zij het gesprek hebben. Na de sollicitatiegesprekken word je gebeld en hoor je of je wel of niet bent aangenomen of dat er mogelijk nog een vervolggesprek zal plaats vinden.

Stap 4. U komt in dienst

Wij plannen een arbeidsvoorwaardengesprek in waarin we afspraken maken over jouw aanstelling. Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) moet je bij elke nieuwe werkgever in de zorg inleveren, dus ook bij ons. De kosten hiervan krijg je uiteraard van ons vergoed. De aanvraag van de VOG wordt door ons opgestart. Je ontvangt via de mail een bericht om de aanvraag af te ronden.

Specificaties

  • Medewerker
  • Zorgspectrum Het Zand
  • 24 - 32 uur
  • Vacaturenummer: 19-15
  • Type werk: Ondersteunende diensten
  • Dienstverband: Parttime
  • Contracttype: Voor de duur van 1 jaar
  • Zorgvorm(en): -
Direct solliciteren
“De deuren staan open, waardoor cliënten zich vrij voelen.”
- Gerieke Troost

Gerieke Troost Woonbegeleidster bij De Berghorst

Ik heb altijd al met ouderen willen werken. Het maakt mij blij als ik hen een fijne dag kan bezorgen. ​De cliënten wonen op een gesloten afdeling, maar ervaren dat niet zo. De deuren staan open, waardoor ze zich vrij voelen....
Lees het verhaal van Gerieke Troost