Revalidatie

Heeft u in het ziekenhuis gelegen vanwege een ziekte, beroerte, ongeluk of operatie? Dan breekt daarna een periode van herstel aan. Wij bieden een veilige omgeving waar u kunt revalideren op een manier die bij uw situatie past. Ons team van therapeuten, ouderenartsen, verpleegkundigen en verzorgenden stelt samen met u een plan op en betrekt eventueel naasten, medewerkers en vrijwilligers bij het proces. Doel is dat u zich na een paar weken of maanden weer goed genoeg voelt om zelfstandig thuis te wonen.

Revalidatie is een vak apart. Bij Zorgspectrum Het Zand zijn we erin gespecialiseerd. We bieden revalidatie aan op één van onze locaties

Prettig wonen

Komt u bij ons revalideren, dan krijgt u uw eigen kamer. Van een avondje voetbal kijken tot koffiedrinken met uw partner, u heeft hier de vrijheid om te doen wat u thuis ook altijd doet. Daarnaast kunt u gebruikmaken van alle faciliteiten van Zandhove en worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. De moeite van het bezoeken waard: ook comfort en plezier dragen immers bij aan uw herstel.

Passende zorg

Onze zorg bieden we in een zogenoemd multidisciplinair team. Dit team bestaat uit onder meer een fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, diëtist en logopedist, maar ook uit verpleegkundigen en verzorgenden. We luisteren naar uw wensen, onderzoeken wat u nodig heeft en komen op basis daarvan tot een passend behandelplan.

Professionele begeleiding

Doel van het herstel is dat u uw zelfredzaamheid terugkrijgt. Daarom kijken we verder. We onderzoeken bijvoorbeeld of er aanpassingen in uw huis nodig zijn. Ook geven we advies, zodat u weer zonder zorgen de dagelijkse dingen kunt doen. Dat u uiteindelijk zelfstandig en zelfverzekerd thuis woont, staat voorop.