Diverse therapieën

Binnen onze locaties hebben wij diverse therapieën beschikbaar. Bijgaand een greep uit het aanbod. Niet alle therapieën zijn beschikbaar voor iedereen, vandaar dat achter de therapie de doelgroep staat vermeld. Onderstaande therapieën worden aangeboden op locatie Zandhove te Zwolle.

1. Muziektherapie (cliënten)

Door muziek worden emoties geuit. Samen met een muziektherapeute maakt de cliënt muziek, geheel afhankelijk van zijn/haar zorgbehoefte, dat kan dus individueel of in groepsverband. De muziektherapeuten van Zorgspectrum Het Zand boeken hele bijzondere resultaten en zij zijn in 2011 genomineerd voor de Jenneke van Veen verbeterprijs. Deze prijs wordt uitgereikt voor bijzondere initiatieven in de zorg.

 

2. PAS therapie (cliënten en ouderen uit de regio)

Phsyio Acoustic Sound therapy middels een gerieflijke stoel met ingebouwde boxen waar nauwelijk hoorbare geluidstrillingen uitkomen, welke verschillende werkingen kunnen hebben zoals bijvoorbeeld ontspanning, pijnbestrijding en stimulering voor de bloedsomloop. Deze therapie is beschikbaar na doorverwijzing van onze eigen fysiotherapeuten. De kosten van PAS-therapie zijn gelijk aan een fysiotherapeutische behandeling. Voor ouderen uit de regio betekent dit dat u met uw ziektekostenverzekering moet kijken of u wel/niet een vergoeding ontvangt. Voor cliënten die worden doorverwezen door onze fysiotherapeut worden voor de PAS therapie geen extra kosten in rekening gebracht.

3. SMTA  therapie (cliënten en ouderen uit de regio)

Speech Music Therapy for Aphasia is een combinatie van logopedie en muziektherapie voor afasiepatienten (patienten met een taalstoornis door een hersenbeschadiging). Uitgangspunt bij deze behandeling is dat muziek en spreken elkaar kunnen ondersteunen, woorden worden gekoppeld aan klanken en zinnen aan melodieën. Door veel herhalingen proberen de therapeuten het spreken weer op gang of vloeiender te krijgen.

 

Wilt u meer weten over bovenstaande therapieën of een afspraak maken, dan kan dat via ons Cliënten Contact Centrum.