Hospice Lotus te Zwolle

Wanneer het laatste deel van uw leven is aangebroken, lukt het niet altijd meer om in uw eigen huis te blijven wonen. U kunt dan bij Hospice Lotus terecht. Wij vinden dat ook de laatste fase van uw leven een waardevolle is. Een warme, liefdevolle omgeving helpt daarbij. We zetten ons in voor zo min mogelijk lichamelijke klachten en staan stil bij uw gevoelens en gedachten. Wij proberen het u zo comfortabel mogelijk te maken en uw wensen, groot of klein, te realiseren. Ook voor uw naasten is er alle ondersteuning en aandacht.

Over Hospice Lotus

Onze palliatieve zorg bieden we vanuit de kleinschalige hospice dat zich op het landgoed van Zandhove bevindt. We zijn een hospice met kwalitatief hoogwaardige zorg. Dit betekent dat wij 24 uur per dag medische en verpleegkundige zorg verlenen. Een team van artsen, ervaren verpleegkundigen, verzorgenden, paramedici en een geestelijk verzorger staan voor u klaar. De professionals werken samen met een groot aantal opgeleide vrijwilligers. Zij zetten zich met veel kennis, aandacht en inlevingsvermogen in voor de best mogelijke zorg.

U verblijft in uw eigen, huiselijke kamer met badkamer en terras. Op elk moment van de dag kunt u familie en vrienden ontvangen. Het is voor hen zelfs mogelijk om te blijven slapen.

U kunt bij ons terecht voor palliatieve zorg als uw levensverwachting minder dan drie maanden is. In die laatste periode doen wij er alles aan om u zo goed mogelijk te helpen, zodat u de rust vindt om op uw manier afscheid te nemen van het leven.

Neemt u gerust contact op als u meer wilt weten. Wij beantwoorden graag uw vragen.

  • Groene omgeving
  • Kapsalon
  • Restaurant
  • Aantal kamers
  • Goed bereikbaar met openbaar vervoer

Hospice Lotus te Zwolle

Neem een kijkje in Hospice Lotus

“We voegen geen dagen toe aan het leven, maar leven aan de dagen”
- Gerda van de Sandt

Gerda van de Sandt Vrijwilligster bij Hospice Lotus

Toen ik ooit een open dag van Hospice Lotus bezocht, wist ik het direct: daar wilde ik vrijwilligerswerk doen
Lees het verhaal van Gerda van de Sandt

Veelgestelde vragen

Over in zorg zijn

Wat zijn de bezoekuren en wanneer is de hoofdingang open?

We hebben geen bezoekuren of beperkte openingstijden. Als naaste kunt u langskomen wanneer u wilt. Wel is het verstandig om vooraf te kijken naar het dagprogramma. Staat er bijvoorbeeld een fysiotherapiebehandeling gepland, dan moet u even wachten.

Elke dag van 7.00 tot 20.00 uur is de deur van de hoofdingang open. ’s Avonds en ’s nachts kunt u aanbellen en krijgt u een verpleegkundige aan de lijn. Hij of zij laat u dan binnen.

Kan ik als naaste blijven eten of blijven logeren?

Blijven eten

Tegen een kleine vergoeding kunt u samen in het restaurant eten. Doe dit wel altijd in overleg met de zorgmedewerkers. Bij langdurige ziekte is het soms mogelijk om een extra maaltijd naar de afdeling te laten komen.

Logeren

In de meeste gevallen biedt een kamer voldoende ruimte. Ook beschikken we over een speciaal koppelbed waarmee u een tweepersoons-hoog-laagbed kunt creëren. Dit koppelbed is te reserveren bij de balie van elke locatie.

Wat kost wonen bij Zorgspectrum Het Zand?

De kosten bepalen we aan de hand van uw situatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de teamcoördinator van de locatie waar het om gaat. Begin 2020 plaatsen wij een prijslijst op de site met onze tarieven en abonnementen.

Hoe zit het met huisdieren of dieren meenemen op bezoek?

Mag mijn huisdier bij mij komen wonen?

Woont u zelfstandig, dan mag dit uiteraard. Voor de andere woonomgevingen geldt dat u zelf voor het huisdier moet kunnen zorgen. Ook wordt vooraf toestemming gevraagd aan medebewoners en medewerkers. Zijn zij allergisch of bang, dan kunt u uw huisdier helaas niet meenemen.

Mag ik een hond meenemen als ik op bezoek kom?

Ja, maar houd wel rekening met andere bewoners. Lijn uw hond aan in gemeenschappelijke ruimtes en zorg ervoor dat u na het uitlaten de omgeving netjes achterlaat.

 

Heb ik een televisie op mijn kamer?

Nee, met uitzondering van Hospice Lotus zijn de kamers op onze locaties niet voorzien van een televisie. Wel beschikt u over de benodigde aansluiting, zodat u zelf een televisie op uw kamer kunt plaatsen.

Beschik ik over wifiverbinding?

Ja, op al onze locaties is een wifiverbinding beschikbaar. Woont u zelfstandig, dan valt de wifiverbinding onder uw eigen verantwoordelijkheid

Is het mogelijk om mijn verjaardag te vieren?

Natuurlijk! Alle locaties beschikken over ruimtes waar u familie en vrienden kunt uitnodigen. Het is zelfs mogelijk om door de kok lekkere hapjes, een uitgebreide lunch of een smaakvol diner te laten bereiden. Voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten kunt u bij het restaurant van uw locatie terecht.

Over in zorg komen

Hoe kan ik me inschrijven?

Wilt u bij Zorgspectrum Het Zand komen wonen, dan moet u zich inschrijven. U doet dit door contact op te nemen met de locatie waar uw voorkeur naar uitgaat.

Heb ik een indicatie nodig om me in te schrijven?

Dat hangt af van de woonomgeving waarvoor u zich inschrijft. Voor een zelfstandig appartement heeft u bijvoorbeeld geen indicatie nodig, maar voor het verpleeghuis wel. Wanneer u contact opneemt met de locatie waar u graag zou willen wonen, vertellen we hierover meer. 
 

Welke verzekeringen heb ik nodig?

Komt u bij Zorgspectrum Het Zand wonen, dan moet u vaak uw verzekeringen aanpassen. Uw zorgconsulent kan hierover meer vertellen.

Kan ik als naaste bij mijn partner in het verpleeghuis komen wonen?

Ja, maar helaas zijn de mogelijkheden beperkt. Het gebeurt niet vaak dat er twee kamers op één afdeling vrijkomen. Bovendien zal u moeten verhuizen als uw partner overlijdt. Graag denken we met u mee over een passende oplossing. Zo kiezen echtparen regelmatig voor een combinatie waarbij de een in het verpleeghuis woont en de ander in een zelfstandig appartement op dezelfde locatie.