Het Weijtendaal te Wijhe

Als u ouder wordt, heeft u soms wat extra hulp nodig. Bij Het Weijtendaal stemmen we die hulp op uw situatie af, zodat u van elke dag kunt blijven genieten. We beschikken over aanleunwoningen, maar bieden ook verpleeghuiszorg voor mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn of dementie hebben. Daarnaast kunt u tijdelijk bij ons verblijven na een ziekenhuisopname of als het thuis even niet gaat.

Over Het Weijtendaal

Het Weijtendaal heeft de mooiste voortuin van Wijhe. Er ligt een prachtig park waar u heerlijk kunt wandelen. Boodschappen doen? Via de Oranjelaan staat u binnen vijf minuten in het centrum. De bus stopt bovendien voor de deur. Zo reist u gemakkelijk naar vrienden of familie buiten het dorp.

Blijft u liever dichtbij huis? Dat kan. In ons gebouw zijn een restaurant, kapper, pedicurepraktijk, schoonheidsspecialist en kleine bibliotheek gevestigd. Daarnaast komen organisaties als Olland en Beter Horen regelmatig over de vloer. Houdt u van biljarten? In de biljartzaal kunt u zelf een balletje tikken of kijken naar duels van de plaatselijke kampioenen.

We bieden bij Het Weijtendaal veel leefruimte. Dit geldt voor onze aanleunwoningen en tijdelijke verblijfsappartementen, maar ook voor de gesloten afdeling. Alleen de toegangsdeur zit op slot, verder staan de deuren tussen de huiskamers open en is de tuin voor iedereen bereikbaar. Zo combineren we een beschermde woonomgeving met het gevoel van vrijheid.

Ons kent ons bij Het Weijtendaal. Bewoners hebben het leuk met elkaar, maar ook mensen van buitenaf komen graag aanwaaien. Bovendien staan we open voor ideeën om het op onze locatie nog gezelliger te maken. Welkom thuis!

  • Groene omgeving
  • Dichtbij dorps- of stadskern
  • Verenigingsleven
  • Goed bereikbaar met openbaar vervoer

Het Weijtendaal te Wijhe

Neem een kijkje in Het Weijtendaal

“Ik woon in een appartement en mijn vrouw in het verpleeghuis”
- Johan van Diepen

Johan van Diepen Bewoner van Het Weijtendaal

Na een beroerte kon mijn vrouw helaas niet meer thuis blijven wonen.
Lees het verhaal van Johan van Diepen

Veelgestelde vragen

Over in zorg zijn

Wat zijn de bezoekuren en wanneer is de hoofdingang open?

We hebben geen bezoekuren of beperkte openingstijden. Als naaste kunt u langskomen wanneer u wilt. Wel is het verstandig om vooraf te kijken naar het dagprogramma. Staat er bijvoorbeeld een fysiotherapiebehandeling gepland, dan moet u even wachten.

Elke dag van 7.00 tot 20.00 uur is de deur van de hoofdingang open. ’s Avonds en ’s nachts kunt u aanbellen en krijgt u een verpleegkundige aan de lijn. Hij of zij laat u dan binnen.

Kan ik als naaste blijven eten of blijven logeren?

Blijven eten

Tegen een kleine vergoeding kunt u samen in het restaurant eten. Doe dit wel altijd in overleg met de zorgmedewerkers. Bij langdurige ziekte is het soms mogelijk om een extra maaltijd naar de afdeling te laten komen.

Logeren

In de meeste gevallen biedt een kamer voldoende ruimte. Ook beschikken we over een speciaal koppelbed waarmee u een tweepersoons-hoog-laagbed kunt creëren. Dit koppelbed is te reserveren bij de balie van elke locatie.

Wat kost wonen bij Zorgspectrum Het Zand?

De kosten bepalen we aan de hand van uw situatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de teamcoördinator van de locatie waar het om gaat. Begin 2020 plaatsen wij een prijslijst op de site met onze tarieven en abonnementen.

Hoe zit het met huisdieren of dieren meenemen op bezoek?

Mag mijn huisdier bij mij komen wonen?

Woont u zelfstandig, dan mag dit uiteraard. Voor de andere woonomgevingen geldt dat u zelf voor het huisdier moet kunnen zorgen. Ook wordt vooraf toestemming gevraagd aan medebewoners en medewerkers. Zijn zij allergisch of bang, dan kunt u uw huisdier helaas niet meenemen.

Mag ik een hond meenemen als ik op bezoek kom?

Ja, maar houd wel rekening met andere bewoners. Lijn uw hond aan in gemeenschappelijke ruimtes en zorg ervoor dat u na het uitlaten de omgeving netjes achterlaat.

 

Heb ik een televisie op mijn kamer?

Nee, met uitzondering van Hospice Lotus zijn de kamers op onze locaties niet voorzien van een televisie. Wel beschikt u over de benodigde aansluiting, zodat u zelf een televisie op uw kamer kunt plaatsen.

Beschik ik over wifiverbinding?

Ja, op al onze locaties is een wifiverbinding beschikbaar. Woont u zelfstandig, dan valt de wifiverbinding onder uw eigen verantwoordelijkheid

Is het mogelijk om mijn verjaardag te vieren?

Natuurlijk! Alle locaties beschikken over ruimtes waar u familie en vrienden kunt uitnodigen. Het is zelfs mogelijk om door de kok lekkere hapjes, een uitgebreide lunch of een smaakvol diner te laten bereiden. Voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten kunt u bij het restaurant van uw locatie terecht.

Over in zorg komen

Hoe kan ik me inschrijven?

Wilt u bij Zorgspectrum Het Zand komen wonen, dan moet u zich inschrijven. U doet dit door contact op te nemen met de locatie waar uw voorkeur naar uitgaat.

Heb ik een indicatie nodig om me in te schrijven?

Dat hangt af van de woonomgeving waarvoor u zich inschrijft. Voor een zelfstandig appartement heeft u bijvoorbeeld geen indicatie nodig, maar voor het verpleeghuis wel. Wanneer u contact opneemt met de locatie waar u graag zou willen wonen, vertellen we hierover meer. 
 

Welke verzekeringen heb ik nodig?

Komt u bij Zorgspectrum Het Zand wonen, dan moet u vaak uw verzekeringen aanpassen. Uw zorgconsulent kan hierover meer vertellen.

Kan ik als naaste bij mijn partner in het verpleeghuis komen wonen?

Ja, maar helaas zijn de mogelijkheden beperkt. Het gebeurt niet vaak dat er twee kamers op één afdeling vrijkomen. Bovendien zal u moeten verhuizen als uw partner overlijdt. Graag denken we met u mee over een passende oplossing. Zo kiezen echtparen regelmatig voor een combinatie waarbij de een in het verpleeghuis woont en de ander in een zelfstandig appartement op dezelfde locatie.