Het Wooldhuis te Heino

In hartje Heino ligt Het Wooldhuis. Hier kunt u wonen in een zelfstandige aanleunwoning met zorg en activiteiten in de buurt. Heeft u intensieve zorg nodig vanwege bijvoorbeeld dementie of fysieke problemen? Dan biedt onze beschermde woonomgeving uitkomst. Ook zijn we er voor u na een ziekenhuisopname. Lukt het niet om direct naar huis te gaan, dan kunt u tijdelijk bij ons verblijven.

Over Het Wooldhuis

Het Wooldhuis wordt omringd door groen en water. Aan de ene kant kijkt u uit over een klein park en aan de andere kant ligt een grote vijver. U zou bijna vergeten dat u in een levendige omgeving woont. Om de locatie heen staan de huizen van de woonwijk en wanneer u de Paalweg uitloopt, bent u binnen vijf minuten in het knusse centrum van Heino.

In Het Wooldhuis zelf kunt u gebruikmaken van allerlei faciliteiten. Kom eten en drinken in het restaurant, doe boodschappen in het winkeltje, bezoek de kapsalon of ga naar de pedicurepraktijk. Ook kunt u een duo-fiets lenen, uw eigen groente kweken in de tuinkas of ontspannen een boek lezen in de sfeerkamer. Iets te vieren? Dat kan in de feestruimte, waar plek is voor al uw familie en vrienden.

Dankzij de dagbesteding hoeft u zich nooit te vervelen. Ga voor mooie prijzen bij de bingo, laat uw creatieve kwaliteiten zien tijdens het handwerkuur of speel een potje Rummikub. Bent u graag actief bezig? Dan kunt u een gymnastiekles volgen, koersballen of wandelen.

Bij Het Wooldhuis zijn we er voor u. We stemmen onze zorg op uw situatie af. En doen er alles aan om van elke dag een mooie dag te maken.

  • Groene omgeving
  • Dichtbij dorps- of stadskern
  • Restaurant
  • Goed bereikbaar met openbaar vervoer

Het Wooldhuis te Heino

Neem een kijkje in Het Wooldhuis

“Ik vind het een fijn idee dat zorg altijd dichtbij is”
- Diny Herbrink

Diny Herbrink Bewoonster van Het Wooldhuis

Zolang het op deze manier gaat, ben ik heel tevreden.
Lees het verhaal van Diny Herbrink

Veelgestelde vragen

Over in zorg zijn

Wat zijn de bezoekuren en wanneer is de hoofdingang open?

We hebben geen bezoekuren of beperkte openingstijden. Als naaste kunt u langskomen wanneer u wilt. Wel is het verstandig om vooraf te kijken naar het dagprogramma. Staat er bijvoorbeeld een fysiotherapiebehandeling gepland, dan moet u even wachten.

Elke dag van 7.00 tot 20.00 uur is de deur van de hoofdingang open. ’s Avonds en ’s nachts kunt u aanbellen en krijgt u een verpleegkundige aan de lijn. Hij of zij laat u dan binnen.

Kan ik als naaste blijven eten of blijven logeren?

Blijven eten

Tegen een kleine vergoeding kunt u samen in het restaurant eten. Doe dit wel altijd in overleg met de zorgmedewerkers. Bij langdurige ziekte is het soms mogelijk om een extra maaltijd naar de afdeling te laten komen.

Logeren

In de meeste gevallen biedt een kamer voldoende ruimte. Ook beschikken we over een speciaal koppelbed waarmee u een tweepersoons-hoog-laagbed kunt creëren. Dit koppelbed is te reserveren bij de balie van elke locatie.

Wat kost wonen bij Zorgspectrum Het Zand?

De kosten bepalen we aan de hand van uw situatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de teamcoördinator van de locatie waar het om gaat. Begin 2020 plaatsen wij een prijslijst op de site met onze tarieven en abonnementen.

Hoe zit het met huisdieren of dieren meenemen op bezoek?

Mag mijn huisdier bij mij komen wonen?

Woont u zelfstandig, dan mag dit uiteraard. Voor de andere woonomgevingen geldt dat u zelf voor het huisdier moet kunnen zorgen. Ook wordt vooraf toestemming gevraagd aan medebewoners en medewerkers. Zijn zij allergisch of bang, dan kunt u uw huisdier helaas niet meenemen.

Mag ik een hond meenemen als ik op bezoek kom?

Ja, maar houd wel rekening met andere bewoners. Lijn uw hond aan in gemeenschappelijke ruimtes en zorg ervoor dat u na het uitlaten de omgeving netjes achterlaat.

 

Heb ik een televisie op mijn kamer?

Nee, met uitzondering van Hospice Lotus zijn de kamers op onze locaties niet voorzien van een televisie. Wel beschikt u over de benodigde aansluiting, zodat u zelf een televisie op uw kamer kunt plaatsen.

Beschik ik over wifiverbinding?

Ja, op al onze locaties is een wifiverbinding beschikbaar. Woont u zelfstandig, dan valt de wifiverbinding onder uw eigen verantwoordelijkheid

Is het mogelijk om mijn verjaardag te vieren?

Natuurlijk! Alle locaties beschikken over ruimtes waar u familie en vrienden kunt uitnodigen. Het is zelfs mogelijk om door de kok lekkere hapjes, een uitgebreide lunch of een smaakvol diner te laten bereiden. Voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten kunt u bij het restaurant van uw locatie terecht.

Over in zorg komen

Hoe kan ik me inschrijven?

Wilt u bij Zorgspectrum Het Zand komen wonen, dan moet u zich inschrijven. U doet dit door contact op te nemen met de locatie waar uw voorkeur naar uitgaat.

Heb ik een indicatie nodig om me in te schrijven?

Dat hangt af van de woonomgeving waarvoor u zich inschrijft. Voor een zelfstandig appartement heeft u bijvoorbeeld geen indicatie nodig, maar voor het verpleeghuis wel. Wanneer u contact opneemt met de locatie waar u graag zou willen wonen, vertellen we hierover meer. 
 

Welke verzekeringen heb ik nodig?

Komt u bij Zorgspectrum Het Zand wonen, dan moet u vaak uw verzekeringen aanpassen. Uw zorgconsulent kan hierover meer vertellen.

Kan ik als naaste bij mijn partner in het verpleeghuis komen wonen?

Ja, maar helaas zijn de mogelijkheden beperkt. Het gebeurt niet vaak dat er twee kamers op één afdeling vrijkomen. Bovendien zal u moeten verhuizen als uw partner overlijdt. Graag denken we met u mee over een passende oplossing. Zo kiezen echtparen regelmatig voor een combinatie waarbij de een in het verpleeghuis woont en de ander in een zelfstandig appartement op dezelfde locatie.