Zandhove te Zwolle

Wonen op een prachtig landgoed? Dat kan bij Zandhove. We bieden kleinschalige, beschermde woonomgevingen voor mensen die op leeftijd zijn, een achtergrond in de psychiatrie hebben of kampen met bijvoorbeeld dementie of een niet-aangeboren hersenletsel. Ook beschikken we over acht luxe huurappartementen.

Over Zandhove

Zandhove ligt aan de rand van Zwolle-Zuid. In uw achtertuin heeft u hier een eigen bos met wel heel bijzondere buren. Er wonen verschillende boerderijdieren en er leven ijsvogels, boomklevers, reeën en vossen. Ook broeden er elk jaar een reigerkolonie en een buizerdechtpaar.

Wanneer u Zandhove binnenstapt, waant u zich in een hotel. Het gebouw heeft zowel van binnen als van buiten een chique uitstraling en de mensen zijn vriendelijk. Op de locatie vindt u onder meer een restaurant, winkel, kapsalon, pedicurepraktijk en schoonheidsspecialist. Ook kunt u een duo-fiets lenen, zwemmen in het zwembad of de beweegtuin bezoeken. Een uitstapje maken naar het winkelcentrum? Met de fiets of scootmobiel bent u er binnen vijf minuten. Bovendien stopt de stadsbus voor de deur.

Zandhove is er voor jong en oud. We zien u niet als patiënt, maar als mens. Op basis daarvan bieden we passende zorg en organiseren we activiteiten waar u blij van wordt. Zo zetten we ons met elkaar in voor kwaliteit van leven. Elke dag opnieuw.

  • Groene omgeving
  • Kapsalon
  • Restaurant
  • Goed bereikbaar met openbaar vervoer

Zandhove te Zwolle

Neem een kijkje in Zandhove

Deze zorg bieden wij in Zandhove

“We voegen geen dagen toe aan het leven, maar leven aan de dagen”
- Gerda van de Sandt

Gerda van de Sandt Vrijwilligster bij Hospice Lotus

Toen ik ooit een open dag van Hospice Lotus bezocht, wist ik het direct: daar wilde ik vrijwilligerswerk doen
Lees het verhaal van Gerda van de Sandt

Veelgestelde vragen

Over in zorg zijn

Wat zijn de bezoekuren en wanneer is de hoofdingang open?

We hebben geen bezoekuren of beperkte openingstijden. Als naaste kunt u langskomen wanneer u wilt. Wel is het verstandig om vooraf te kijken naar het dagprogramma. Staat er bijvoorbeeld een fysiotherapiebehandeling gepland, dan moet u even wachten.

Elke dag van 7.00 tot 20.00 uur is de deur van de hoofdingang open. ’s Avonds en ’s nachts kunt u aanbellen en krijgt u een verpleegkundige aan de lijn. Hij of zij laat u dan binnen.

Kan ik als naaste blijven eten of blijven logeren?

Blijven eten

Tegen een kleine vergoeding kunt u samen in het restaurant eten. Doe dit wel altijd in overleg met de zorgmedewerkers. Bij langdurige ziekte is het soms mogelijk om een extra maaltijd naar de afdeling te laten komen.

Logeren

In de meeste gevallen biedt een kamer voldoende ruimte. Ook beschikken we over een speciaal koppelbed waarmee u een tweepersoons-hoog-laagbed kunt creëren. Dit koppelbed is te reserveren bij de balie van elke locatie.

Wat kost wonen bij Zorgspectrum Het Zand?

De kosten bepalen we aan de hand van uw situatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de teamcoördinator van de locatie waar het om gaat. Begin 2020 plaatsen wij een prijslijst op de site met onze tarieven en abonnementen.

Hoe zit het met huisdieren of dieren meenemen op bezoek?

Mag mijn huisdier bij mij komen wonen?

Woont u zelfstandig, dan mag dit uiteraard. Voor de andere woonomgevingen geldt dat u zelf voor het huisdier moet kunnen zorgen. Ook wordt vooraf toestemming gevraagd aan medebewoners en medewerkers. Zijn zij allergisch of bang, dan kunt u uw huisdier helaas niet meenemen.

Mag ik een hond meenemen als ik op bezoek kom?

Ja, maar houd wel rekening met andere bewoners. Lijn uw hond aan in gemeenschappelijke ruimtes en zorg ervoor dat u na het uitlaten de omgeving netjes achterlaat.

 

Heb ik een televisie op mijn kamer?

Nee, met uitzondering van Hospice Lotus zijn de kamers op onze locaties niet voorzien van een televisie. Wel beschikt u over de benodigde aansluiting, zodat u zelf een televisie op uw kamer kunt plaatsen.

Beschik ik over wifiverbinding?

Ja, op al onze locaties is een wifiverbinding beschikbaar. Woont u zelfstandig, dan valt de wifiverbinding onder uw eigen verantwoordelijkheid

Is het mogelijk om mijn verjaardag te vieren?

Natuurlijk! Alle locaties beschikken over ruimtes waar u familie en vrienden kunt uitnodigen. Het is zelfs mogelijk om door de kok lekkere hapjes, een uitgebreide lunch of een smaakvol diner te laten bereiden. Voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten kunt u bij het restaurant van uw locatie terecht.

Over in zorg komen

Hoe kan ik me inschrijven?

Wilt u bij Zorgspectrum Het Zand komen wonen, dan moet u zich inschrijven. U doet dit door contact op te nemen met de locatie waar uw voorkeur naar uitgaat.

Heb ik een indicatie nodig om me in te schrijven?

Dat hangt af van de woonomgeving waarvoor u zich inschrijft. Voor een zelfstandig appartement heeft u bijvoorbeeld geen indicatie nodig, maar voor het verpleeghuis wel. Wanneer u contact opneemt met de locatie waar u graag zou willen wonen, vertellen we hierover meer. 
 

Welke verzekeringen heb ik nodig?

Komt u bij Zorgspectrum Het Zand wonen, dan moet u vaak uw verzekeringen aanpassen. Uw zorgconsulent kan hierover meer vertellen.

Kan ik als naaste bij mijn partner in het verpleeghuis komen wonen?

Ja, maar helaas zijn de mogelijkheden beperkt. Het gebeurt niet vaak dat er twee kamers op één afdeling vrijkomen. Bovendien zal u moeten verhuizen als uw partner overlijdt. Graag denken we met u mee over een passende oplossing. Zo kiezen echtparen regelmatig voor een combinatie waarbij de een in het verpleeghuis woont en de ander in een zelfstandig appartement op dezelfde locatie.